maanantai 2. marraskuuta 2015

sosiaalinen media

Mitä oikeastaan on sosiaalinen media? Sosiaalinen media tapahtuu siellä missä ihmiset näkevät eri puolilta maailmaa muiden elämää sekä tarinoita ihan mistä vaan,minne vaan. Sosiaalinen media alkoi näkyä ihmisten käytössä viimestään silloin kun keksittiin älypuhelimet. Älypuhelimien kautta alkoi myös tulemaan puhelimelle ladattavia uusia sovelluksia missä ihmiset voivat jakaa omia hetkiään.Sosiaalisen median käyttö on nykyään ihmisille joka päivästä,sillä siellä voi tehdä niin monia eri asioita.Sosiaalinen media on siis sitä mitä tapahtuu internetissä sekä televisiossa. Sosiaalisessa mediassa voi ladata nettiin omia kuvia (esimerkiksi facebookissa tai twitterissä) voi kirjoittaa blogeja (blogger),tehdä videobloggausta (youtube),pelata kaikenmaailman pelejä verkossa (habbo hotel) voit halutessasi tehdä jopa omat internet sivut.Sosiaalisesta mediasta on apua myös tiedon etsimiseen,mutta netin kautta saatu tieto ei ole aina pätevää joten kannattaa katsoa tarkkaan mitä uskoo netissä.
  Itse käytän sosiaalisessa mediassa facebookkia,irc-galleriaa sekä youtubea.  Etsin myös tietoa haluamistani asioista,koska paljon helpompaa etsiä netistä kun kävellä kirjastoon etsimään kirjoista.Käytän somea päivittäin puhelimellani selaten facebookkia,kotona kuunnellen musiikkia youtubesta tietokoneen kautta. Keskustelen ystävien kautta whatsup sovelluksen kautta puhelimellani,se on halvempaa kuin tekstiviestin lähetys ja siellä pystyt jakamaan kuvista videoon,videosta ääniviestiin omia ajatuksiasi.
  Somen huonot puolet näkyvät asioiden leviämisessä.Jos joku ihminen laittaa tyhmän kuvan itsestään tai jostain muusta,kuva leviää ennätys nopeasti jokaiseen eri sovellukseen netissä.Somesta ei saa laittamia kuvia ikinään välttämättä enään pois,ja se jää sinne kauaksi aikaa.Somessa voi myös päätyä trollauksen uhriksi,eli sinua huijataan tavalla tai toisella.Somen kautta voi saada viruksia koneellesi sekä puhelimellesi,mikäli menet vahingossa vaikka jonkun mainoksen kautta johonkin sivustolle mistä saa viruksen.Somea täytyy käyttää varovaisesti,ja miettiä mitä julkaisee nettiin.On olemassa ihmisiä joiden maine on mennyt pilalle,koska heidän joku kuvansa tai videonsa on päätynyt nettiin esimerkiksi jonkun toisen laittamana.Sosiaalisen median vaikutus on kuitenkin joskus saanut nuoret hengailemaan enemmän netissä,kuin mennä oikeasti ulos ystäviensä kanssa mutta uskoisin että silti monet käyvät ulkonakin näkemässä vielä ystäviänsä sillä somea pystyy käyttämään myös sen puhelimen avulla,minkä voit ottaa helposti mukaan kun lähdet ulos.
  Somen hyvät puolet on tiedon jakaminen muille,oman elämän jakaminen muiden kanssa.Somessa on nykyään kaikki asiat,mistä haluat vaikka tietoa.Somea käytetään myös koulun ja kodin välillä,niin vanhat paperilaput voi unohtaa.Tiedon jakaminen on todella helppoa sekä nopeaa.Somen kautta voit myös tutustua moniin uusiin ihmisiin,joita ilman somea et välttämättä ikinään tapaisikaan.Somea käyttää koko maailma,joten se on hyvin laaja asia.



lähde :  http://someco.fi/blogi/tilastoja-yhteisopalvelujen-ja-alypuhelinten-kaytosta/Yhteisöpalvelujen käyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti