torstai 28. tammikuuta 2016

Opinto käynti Päivälehden museoon

Päivälehden museossa on tietoa siitä miten kansalle saatiin ennen vanhaan tietoa maailmalla tapahtuneista asioista,ja pidettiin kansa tietoisena esimerkiksi sotien tapahtumista. Museossa oli esillä elektronisesti toimivia laitteita,joista pystyi esimerkiksi kuunnella jostain vanhasta tapahtumasta äänitteen.Päivälehden museossa oli myös lukusali jossa pystyit käydä lukemassa kaikenmaailman lehtiä ja kirjoja. Sitten siltä löytyi iso twitter seinä mistä näkyi miten paljon twiittejä lähtee juuri sillä sekunnilla maailmalle,seinään tuli jatkuvasti . Lisäksi siellä oli sellainen informaatio veistos missä oli esillä paljon eri tietoja kaikista tapahtumista. Siellä oli esillä vanhanaikaisia tiedotusvälineitä,joita esimerkiksi lehtiin kuvia ottavat ihmiset käyttivät.         
Museossa oli tietoa yleisesti kaikesta sellaisesta mistä nykyäänkin löytyy tietoa lehdistä,sekä internetistä. Esimerkiksi tapaturmista,sodista,urheilusta, sekä tietenkin joissain oli mainoksia esimerkiksi alla olevan kuvan batman juomasta.Museossa oli esillä artikkeleita vanhoista lehdistä ja oli jännä huomata miten esimerkiksi fontti on nykyään nyky aikakauden fontti kirjaimilla kuin ennen aikaan oli erinlainen kirjoitus fontti.


 
 Yllä olevassa kuvassa on vanhoja kameroita.


 Batman juoma mainos

Tälläistä matkalaukkua kuvaajat kantoivat mukanaan,sillä kuvat piti tehdä vaikka ulkomailla ollessa hotellin vessassa,mihin täytyi tehdä itse pimiö. 


Tästä tietokoneen ruudusta näkyi kun taittajat teki seuraavan päivän lehteä Helsingin Sanomiin. Ruudusta näkyi realiaikaisesti kun sitä tehtiin juuri sillä hetkellä.



 
 Tässä oli yksi ensimmäisistä tietokoneista,millä käsiteltiin tekstiä.

 Tässä oli yksi itse kosketettavista laitteista siellä. Kosketat jotain kuvia,jolloin ruuduille ilmestyy erinlaisia tageja,mistä ruuduille tulee aiheeseen liittyviä kuvia. 

 
Museossa oli laite mistä pystyit itse rullaamaan nappulasta tietyn päivämäärän ja katsoa mitä silloin lehteen oli painettu. Yllä olevassa kuvassa on minun syntymäpäivä päivämääränä lehdessä vuotena 1998. Tästä oli hauska katsoa mitä silloin 17 vuotta sitten oli päivän uutis aiheet,sekä millaisia tuotteita myytiin ja millä hinnalla.
 

Tässä kuvassa kerrottiin titanic laivan uppoamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti