tiistai 8. joulukuuta 2015

Kalusterakentaminen

Kokosimme keittiökaappeja meidän harjoitus  koppeihin. 

 Kaapit haettiin ikeasta,pala kerrallaan jotka koottiin itse.
 Tavaroiden mukana tuli ohjeita kokoamiseen,ohjeista näkyi myös mitä tavaroita tarvitset kaappien kokoamiseen sekä monta kappaletta niitä piti olla.
1. Ensin piti kiinnittää kaappien reunat toisiinsa ruuveilla,jonka jälkeen siihen kiinnitettiin vielä toinenkin lukitus
2. Sitten kaappi piti nostaa eripäi ja asentaa kaapin taakse tuleva levy. Levy aseteltiin paikalleen vain siirtämällä sen reunoja pitkin meneviin sarakkeisiin, jonka jälkeen ruuvattiin sellaiset metalli liuskat kaappien reunoille kiinni, jotta palaset pysyvät yhdessä. Tämän yhteydessä ala kaapin pöytä laitettiin myös kiinni. Tämä kaapin osa on petsattu. Eli vettä sekoitettu jauheeseen joka tekee tämän värisen tästä. Sitten maalattu käyttäen sivellintä, annettu kuivua,jonka jälkeen lakattu ruiskulla se pariin otteeseen ja vielä hiottu hyväksi.
3. Sen jälkeen kaapin ns. seinään peittyvälle puolelle hakattiin vasaralla nauloja kiinni.
4. Sitten kaappi nostettiin ylöspäin ja siihen porattiin metalli palat joilla kaappi saatin sitten kiinni seinään
5. Ala kaappiin tuli tietysti myös jalat, jotta se pysyi nätisti lattialla.

Ylä sekä ala kaappien ovet asennettiin tälläisillä kiinni. Tämä kiinnitys oli todella nopea laittaa. Piti vain ruuvata ensin ruuvi kiinni jonka jälkeen painaa kiinnike kaapin oveen ja sitten vielä kiristää ruuvit.

Kun keittiö kaaapit olivat paikallaan,laatoitimme ylä- ja ala kaapin välisen tilan.
Laatoitus aloittettiin tekemällä ensin laastia. Laasti tulee sekoittamalla veteen "laastijauhetta".
Jonka jälkeen sivelet laastin seinälle paksuin kerroksin. Sitten teit laastiin sellaisella muotilla sellaista erinlaista pintaa,jotta laatoissa olevat kuvio kiinnittyisi hyvin laastiin. Pinta oli ikäänkuin perunapellon näköistä sillä työkalulla millä se tehtiin. Laatoitusta ei tehdä niin että laittaisit vain laastia tasaisesti seinälle ja pistäisit laatat siihen kiinni. Laatat piti sijoittaa oikein mittaisesti ja laatta rivit piti pysyä suorana. Käytimme erinlaista lastaa kokeilemaan että laatat on pysty suunnassa suorassa, sekä nauhaa joka pistettiin laattojen välistä kulkemaan laatoituksen aikana. Laatoitus on aika nopea homma, se mikä siinä kestää mielestäni on se että laatat pitää asettaa suorassa seinälle,joka on tarkkaa puuhaa.
Tässä on minun ensimmäinen laatoitus ikinään.
Kaapin ylä puolelle laitoin pienempiä laattoja, sillä sinne ei olisi mahtunut isompia. Nämä laatat millä itse tein ei varsinaisesti ollut keittiö seinään sopivia. Laatat olivat suunniteltu enemmänkin kylpyhuoneisiin,mutta näistäkin pystyi tekemään tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti