torstai 10. maaliskuuta 2016

Rahatehtävät 1

Miten ihmiselle voi syntyä velkaa? -  Velkaa voi syntyä esimerkiksi sopimuksien kautta,jossa asiakkuus onkin sitovaa.Kun laskuja jää maksamatta ilman minkäänlaista ilmoitusta laskunsaajalle miksi laskun maksaminen viivästyy. Laskun maksamatta jättämisestä alkaa syntymään velkaa,eli sinulle tulee maksumuistuksia,joista peritään ylimääräistä rahaa.

Miksi velka pitää maksaa ? - Velat on hyvä maksaa ajoissa,sillä ne suurenee ajan kuluessa.Velkojen maksaminen on tärkeää,sillä jos jätät maksamatta velat voivat mennä ulosottoon josta sinulta voi äkkiä hävitä luottotiedot sekä rahat. Myös velkaantumisella voi olla vaikutuksia,jos haluaisit ottaa lainaa. Useammat pankit eivät anna lainaa,jos sinulla on jo ennestään paljon velkoja,tai olet ulos otossa.

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa ? - Monet yritykset tarkistavat mahdollisten asiakkaidensa luottotiedot ennen kuin tekevät heidän kanssaan sopimuksia.  Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa moneen asiaan, esimerkiksi opintolainaan,pika-vippeihin sekä asunnon vuokraamiseen.

Miten oman talouden eli omat raha-asiat voi saada haltuun ? - Pitämällä tarkkaa kirjaa siitä,tai laskemalla mieluiten ennen laskujen ottamista,mihin rahasi riittää. Pika-vippejä ei kannata ottaa,eikä tehdä yht äkkisiä suuria ostoksia lainan kautta. Velkaantumisen estämiseksi pyrit elämään sellaista elämää jossa tiedät menosi,ettei tarvitse ottaa lainoja. Myös joka kuukauden palkasta,olisi hyvä pistää säästöön jonkin verran,jos sattuu tapahtumaan jotain elämässä mihin tarvita rahaa nopeasti.

Kerro viisi vinkkiä,miten voi säästää rahaa. - 1. Älä osta turhia asioita. 2. Seuraa kauppojen alennuksia. 3. Älä käy syömässä ravintoloissa joka päivä,eikä välttämättä viikkokaan. 3. Aseta rahan säästämiselle,joku asia minkä olet halunnut pitkään, ja usko saavasi se jos osaat vain säästää. 4.Vältä turhia reissuja,niihin menee rahaa yleensä enemmän kuin kuvittelit menevän. 5. Hyödynnä ruoka-apua,käy kiertelemässä kirppiksiä netissä tai lähiseudullasi. Jopa jonkunlaisia kerho/harrastus toimintaa on olemassa ilmaista,joten et välttämättä tarvitse tuhlata rahaa harrastuksiinkaan jos löydät kiinnostavan ilmaisen harrastuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti